1 | 2 | 3

  WEGWIJZER BIJ VERZUIM

 

De wet is ingegaan per 1 januari 2013 en heeft als gevolg dat bedrijven met hogere kosten te maken krijgen.

Omdat de wet eigenlijk met terugwerkende kracht is ingegaan krijgen bedrijven vanaf 2014 te maken met de volgende premies:

- Gedifferentieerde premie ZW flex

- Gedifferentieerde premie WGA flex

- Gedifferentieerde premie WGA vast

De gedifferentieede premie WGA vast bestond al, daar komen nu dus de gedifferentieerde premies ZW flex en WGA flex bovenop. Als een bedrijf eigen risico drager is voor de WGA dan betaalt het bedrijf geen gedifferentieerde WGA premie, veelal wordt dan een premie betaald aan een private verzekeraar.

De gedifferentieerde premie wordt berekend aan de hand van de instroom die vanuit het bedrijf toegerekend kan worden. Een medewerker met een tijdelijk contract die in ziek 2012 uit dienst is getreden en ziek is gebleven is terug te zien in de ZW flex premie in 2014.

Hetzelfde geldt voor de WGA-flex premie; uitkeringen van werknemers die in 2012 zijn ingestroomd in de WGA worden in 2014 doorbelast via de gedifferentieerde premie.   

Vanaf 2014 hebben bedrijven, naast de mogelijkheid om eigen risicodrager te zijn voor de WGA ook de mogelijkheid om eigen risicodrager te worden voor de Ziektewet. Zij betalen dan niet de gedifferentieede premie ZW-flex maar kiezen ervoor om dit risico onder te brengen bij een private verzekeraar.

 

Nieuws

VER socmed icoon fb   VER socmed icoon tw   VER socmed icoon in   

 

 

 

VER geeltje inschrijf33